Huis inrichten

Alles over wonen en interieur

Door - admin

Handige schoonmaaktips waarmee je veel tijd kunt besparen

gaspitten schoonmaken

Schoonmaken, we worden er vaak niet gelukkig van. Natuurlijk is het fijn als het huis weer netjes en fris is. Toch neemt het ook heel veel tijd in beslag. Zonde, want in die tijd kan je zoveel andere leuke dingen doen. Logisch dat we er dan ook vaak een beetje tegenop kijken. Gelukkig hoeft dat helemaal niet nodig te zijn. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop je enorm veel tijd kunt besparen. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit van het schoonmaakwerk, maar zorgt er wel voor dat je meer tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven. We zetten een aantal handige schoonmaaktips voor je op een rijtje.

Maak gebruik van kwalitatieve schoonmaakmiddelen

Allereerst is het belangrijk om echt eens te investeren in goede schoonmaakmiddelen. Schoonmaakmiddelen zijn er immers om te reinigen. Betekent de gaspitten schoonmaken voor jou altijd dat je uren staat te zwoegen met een sponsje? Dan betekent dit in de meeste gevallen dat je niet de juiste producten gebruikt. In principe zou schoonmaken met goede schoonmaakmiddelen namelijk een eenvoudig klusje moeten zijn.

Merk je dat sommige klussen in huis je echt te veel tijd kosten? Kijk dan of deze anders zouden kunnen. Door de juiste schoonmaakproducten aan te schaffen, kan je in veel gevallen al enorm veel extra tijd besparen.

Weet je niet goed wat je nodig hebt? Laat je dan informeren door een winkel of doe eerst research online. Er zijn ook mensen die zweren bij huis tuin en keuken middeltjes. Dit raden wij echter af. Deze zijn van nature meestal niet bedoeld voor de activiteiten waar ze bij worden gebruikt. Dit kan mogelijk gevolgen hebben. Wil je bijvoorbeeld je laminaat schoonmaken? Gebruik dan altijd een speciaal reinigingsmiddel en ga niet aan de slag met allesreiniger of groene zeep. Dit kan de vloer onnodig dof maken.

Maak gebruik van een timer

Heb je het idee dat je soms onnodig veel tijd besteedt aan een bepaalde klus? Dan helpt het soms om er wat extra druk achter te zetten. Bijvoorbeeld door een timer te gebruiken. In dat geval ben je sneller geneigd om jezelf te pushen om het binnen de gestelde tijd af te krijgen. Je zult merken dat je dan veel sneller te werk kunt gaan.

Dit is ook een goed idee wanneer je van jezelf weet dat je anders uitstelgedrag gaat vertonen. Op deze manier blijft schoonmaken leuk en wordt het een ware wedstrijd om die timer te verslaan. Je zult merken dat je steeds sneller wordt in het schoonmaken.

Doe elke dag een klein beetje

Veel mensen maken de fout om op één dag alles te doen. Of om er bijvoorbeeld voor te kiezen in het weekend het huis schoon te maken en doordeweeks op kleine dingen na niets te doen in het huishouden. Zonde, want hierdoor ben je vaak echt een hele dag of zelfs meerdere dagen bezig om alles weer aan kant te krijgen. Wanneer je elke dag een klein beetje doet, zal je merken dat je juist op je vrije dagen meer tijd over zult houden.