Huis inrichten

Alles over wonen en interieur

Hoewel teakhout is de meest favoriete materiaal voor de salontafels hout, konden ze worden gemaakt van andere soorten hout, zoals Engels en Europees eiken, Amerikaans wit eiken, rode kers, esdoorn, beuk en witte as. Bijna alle houten tafels zijn afzonderlijk met de hand vervaardigd met pen-en gatverbindingen. Vervolgens een coating van antieke was en schellak of een op water gebaseerde lak wordt toegepast op hen een uitgelezen afwerking. Bepaalde houtsoorten kunnen ook worden bekleed met vernis of olie verf als conserveermiddel en om het hout te beschermen tegen de grillen van het weer.

Salontafels hout gemaakt van het Engels of Europees eiken zijn steviger dan de Amerikaanse eik, die lichter is in kwaliteit. Echter, het graan patronen in Amerikaanse eik aantrekkelijker zijn dan de andere twee soorten eiken. Als u wilt salontafels hebben als uw woonkamer meubels met rijke en zachte afwerking, dan rood kersen tafels zijn ideaal vanwege hun ongewone kleur en de natuurlijk ogende warme afwerking die zij bezitten. Hard Maple is een bos van licht van kleur en dus is het meer geschikt voor moderne of hedendaagse thema interieur ontwerpen in de huiskamer.

Een ander licht hout met melee patronen is beuken en salontafels gemaakt van beukenhout, zonder behandeling zou het bijna wit van kleur. Zou echter behandeld beukenhout zorgen voor een milde roze tint. Witte as is een ander hout met een lichtere tint, die tabellen van exquise design kan worden geproduceerd. Kon echter de kleur van kernhout sterk varieren met de beschikbaarheid van planken in het groen, rood en bruin tinten. Dit kan worden gebruikt hetzij voor het maken van salontafels hout die zouden kunnen passen bij de traditionele interieur thema’s of voor kindermeubilair. Met zo’n een wisselend aanbod van tabel stijlen, is het aan jou om te beslissen welke men zou uw interieur past beter.